T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü Kahramanmaraş Andırın İlçe Devlet Hastanesi

28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü

Güncelleme Tarihi: 30/04/2018

Empati, saygı ve hoşgörüye dayalı iletişimle, daha iyi ve daha çabuk hizmet gerçekleşecektir. Hastanın amacı sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanın amacı hastayı sağlığına kavuşturmaktır. Bu ortak amaca şiddetle, baskıyla, zor kullanarak değil, karşılıklı iyi niyet ve saygı çerçevesinde çalışılarak ulaşılması gerekliliğini vurgulamak için 28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü olarak ilan edilmiştir. Bir toplumsal sorun olan sağlık çalışanına yönelik şiddet ancak vatandaş ve sağlık çalışanı el ele vererek sona erdirilebilir. Vatandaşlarımızın hasta haklarını doğru bir şekilde öğrenilmesi ve aynı zamanda karşılıklı sorumlulukların da farkında olunması durumunda şiddet olaylarının yaşanmayacağı bir gerçektir.

Sağlık çalışanına uygulanan şiddet, tehdit ve hakarete karşı hukuksal hak arama yöntemleri uygulamaya konmuştur. Bundan sonra şiddete maruz kalan sağlık çalışanları için savcılık, suçu öğrenmesiyle beraber herhangi bir şikayete gerek kalmaksızın soruşturma işlemlerini başlatacaktır. Hem sağlık çalışanlarımızın hem de hastalarımızın hak, sorumluluk ve görevlerini yerine getirdiği ve ilişkilerde karşılıklı saygı devam ettiği takdirde sağlıkta şiddeti hiçbir şekilde yaşamayacağımızı ümit ediyoruz. Tüm hasta ve yakınlarını, insana karşı saygı, hoşgörü, dayanışma, paylaşma gibi değerlerin güvenli bir yaşamın temel taşları olduğunu unutmamak ve yaşamın temelini korumak için her türlü olumsuz çalışma koşullarına rağmen özveriyle hizmet vermeye çalışan sağlık çalışanlarınıza sahip çıkacağımızı ve hastane yönetimi olarak tüm çalışanlarımızın her türlü hak ve hukukunu sonuna kadar koruyacağımızı duyuruyor vesağlıkçıya yapılan şiddeti kınıyoruz.